maanantai 10. elokuuta 2015

Supernopea neljänsauman penaaliTässä menee aikaa ehkä vartti. Tarvitset päällis- ja vuorikankaan, vähintään 30 cm pitkän vetoketjun ja jotain nauhaa pieniin lenkkeihin (esimerkiksi vinokanttinauhaa). Helpointa on, jos vetoketju on ylipitkä, mutta kaikenlaiset vetoketjut tähän käy. Jos vetoketju on juuri 30 cm pitkä, on ompelu vaan hieman ahtaampaa. Kuvissa kuviolliset kankaat on päälliskankaita.

Leikkaa kankaista samankokoiset palat 29cm x 24 cm, sisältäen saumanvarat.Aseta kankaat oikeat puolet vastakkain vetoketju pidemmälle sivulle (vetoketjun oikeapuoli päälliskankaat oikeaa puolta vasten) ja ompele vetoketju kiinni.Käännä oikeapuoli ulospäin, silitä ja ompele katesauma vetoketjun päälle.


 Käännä työ nurja puoli ulospäin. Helpottaa, kun ompelet lenkin vetoketjun päälle. Se varmistaa vetoketjun pysymisen kiinni ompelun aikana ja on jo valmiina.


Merkitse itsellesi kulmat (taita vetoketjun kohdalta puoliksi ja taas puoliksi,
näin saat reunan jaettua neljään). Kuvassa sivuilla "sisäkulmat".


Taita molemmat sisäkulmat lähelle vetoketjua.


Reunojen silitys auttaa kulmien muodostumisessa myöhemmin. Tasoita reunat ja ompele kiinni, huolittele siksakilla ettei kangas myöhemmin purkaannu. Muista avata vetoketju ennen sivujen ompelua, helpottaa kummasti...


Käännä työ oikeinpäin ja paina kulmat esiin.

Valmis! Näitä kun tekee yhden tulee loput kuin liukuhihnalta.


Kellotitko kauan meni? ;D


6 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Mä oisin varmaan kironnu ja miettiny et miten tuo vuori tonne menee :) Mutta näemmä nää vikat saumat tuleekin ihan vuoren oikealle puolelle, fiksua ja nopeeta. Ehkä mäkin vielä koklaan oman penaalini jossakin kohtaa.

Unknown kirjoitti...

Kiva kuulla, laita linkkiä kun oot kokeillu! :)

riikkapai kirjoitti...

Hei! Ajattelin, että voisin ommella kutomistani kangaspaloista vaikka pussukoita. Päädyin tänne sopivaa ohjetta etsiessäni. Onpa kivan helpontuntuinen ohje, kiitos! :)

Tuulia kirjoitti...

Kiitos loistavista penaaliohjeista! Laitoin linkin jakoon myös Nappikauppa Punahilkan fb-sivulla. :)

Unknown kirjoitti...

Mulla kesti 3 ja puol tuntiaAnonyymi kirjoitti...

Mulla on mennyt nyt 6 tuntia eikä ole edes puolessavälissä. :)